Doelstellingen


Onze doelstellingen:

sterilisatie, voer, medische hulp.


Stichting HondenBrokkenMakers (HBM) zet zich specifiek in voor verlaten, ongewenste, gedumpte, gewond geraakte en mishandelde honden in Roemenië.


De beste, meest effectieve manier om te helpen is steriliseren. De meeste pups sterven na korte tijd op een ellendige manier en ook de moederhond heeft het ontzettend zwaar. Door sterilisatie van straathonden en honden die een eigenaar hebben, maar evengoed meestal op straat lopen, wordt het probleem beheersbaar en wordt onnoemelijk veel dierenleed voorkomen.

Kosten: slechts 20 euro per sterilisatie, uitgevoerd door een kundige dierenarts ter plaatse.


Ons tweede doel is het geven van voer aan straathonden die het anders niet zouden redden. Ze zijn er door toedoen van de mens; ze hebben er niet om gevraagd om geboren te worden. Een lege maag doet pijn, nog los van hun algemene gezondheid en weerstand. Hongerige honden kunnen bovendien een gevaar vormen voor mens en dier.


Onze derde activiteit is het bieden van medische hulp aan kwetsbare, zwangere, zieke of gewonde honden waar anders niemand naar zou omkijken. Deze zorg omvat operaties, maar ook wormkuren, teken- en vlooienbehandelingen en entingen. 


Dus: sterilisatie, voer, medische hulp.


Soms ontkom je er niet aan: adoptie. Zeker geen hoofddoel van onze stichting omdat het geen oplossing is voor het gigantische probleem, maar je komt honden tegen die je na behandeling echt niet op straat terug kan zetten of daar kan laten. In dat geval proberen we ze, mits zij goed te socialiseren zijn, een passend thuis te bezorgen via een zorgvuldige adoptieprocedure, compleet met huisbezoek vooraf en nacontrole plus nazorg. Groot voordeel daarbij is dat wij alle honden persoonlijk kennen. Alle werkzaamheden worden door vrijwilligers van stichting HondenBrokkenMakers uitgevoerd.

Het adoptietarief bedraagt 300 euro; dat is inclusief alle testen, entingen, chip, registratie bij de NDG Databank, paspoort, sterilisatie (mits oud genoeg) en de reis naar Nederland per vliegtuig. Bovendien krijgt elke hond een gegraveerde naam/telefoonnummer penning van ons mee.