Doelstellingen


Onze doelstellingen:

sterilisatie, voer, medische hulp.

Stichting HondenBrokkenMakers (HBM) zet zich specifiek in voor verlaten, ongewenste, gedumpte, gewond geraakte en mishandelde honden, waar dan ook.

De beste en meest effectieve manier om te helpen is steriliseren. De meeste pups (11 van de 12) sterven na korte tijd op een ellendige manier en ook de moederhond heeft het ontzettend zwaar.  
Door sterilisatie van straathonden en honden die een eigenaar hebben, wordt het probleem beheersbaar en wordt onnoemelijk veel dierenleed voorkomen.
Kosten: gemiddeld 30 euro per sterilisatie, dus groot en klein door elkaar, uitgevoerd door een dierenarts ter plaatse.


Ons tweede doel is het geven van voer aan straathonden die het anders niet zouden redden. Ze zijn er door toedoen van de mens; ze hebben er niet om gevraagd en een lege maag doet pijn, nog los van hun algemene gezondheid en weerstand. Ook kunnen hongerige honden een gevaar vormen voor mensen en vooral voor kinderen.
 

Onze derde activiteit is het bieden van medische hulp aan kwetsbare, zieke of gewonde honden waar anders niemand naar zou omkijken. Dat omvat ook wormkuren, teken- en vlooienbehandelingen en entingen. 


Dus: sterilisatie, voer, medische hulp.

 

Soms ontkom je er niet aan:
bemiddelen ter adoptie. Zeker geen hoofddoel van onze stichting, maar je komt honden tegen die je echt niet op straat terug kan zetten. In dat geval proberen we deze kansloze honden, mits zij goed te socialiseren zijn, een passend thuis te bezorgen via een zorgvuldige adoptieprocedure, compleet met huisbezoek vooraf en nacontrole plus nazorg. Voordeel daarbij is dat wij alle honden persoonlijk kennen. Alle werkzaamheden in Nederland worden door de vrijwilligers van stichting HondenBrokkenMakers uitgveoerd. 
Het adoptietarief bedraagt 290 euro en dat is inclusief alle entingen, chip, registratie, paspoort, sterilisatie (mits oud genoeg) en de reis naar Nederland.