Adopteren via HBM

ONZE WERKWIJZE

===> HBM werkt met een vragenlijst.
 • Mail voor info naar ern@verveer.com en we sturen deze lijst met alle liefde naar je toe. Vul hem in met Word, sla hem op als Word bestand en mail hem terug.
  Reacties op Facebook worden lang niet altijd (op tijd) gezien.

 • We communiceren nooit op Facebook over adopties, lopende aanvragen of afwijzingen en we vragen mensen die interesse hebben, dit ook niet te doen, maar ons te mailen of een PB te sturen. Dit doen we uit oogpunt van privacy, maar óók om te voorkomen dat mensen ‘tegen elkaar op gaan bieden’. Dat is niet in het belang van een zorgvuldige adoptieprocedure.We vangen honden op in Topraisar, Roemenië, waar we een eigen farm hebben. We vliegen elke maand naar de farm (vanaf 1 augustus 2021 zijn we er permanent) en helpen onze Roemeense verzorgers mee met voeren, schoonmaken en de socialisatie van onze honden. Daardoor kennen we al onze honden persoonlijk. We hebben vrijwel nooit rashonden; enkel straathonden ‘mixed breed’.

 • De adoptiefee bedraagt met ingang van 1 mei 2022 een vast bedrag ad 395 euro all-in. Waarom is dit hoger dan bij andere stichtingen? Omdat je er veel meer voor krijgt. Deze adoptiefee van 395 euro is inclusief goed passend Ferplast veiligheidstuig met dubbele buikband t.w.v. € 50 en een waterdichte GPS tracker t.w.v. € 50.

 • De adoptant laat de hond zelf registreren op zijn/haar naam, conform wet- en regelgeving. (chipregistratie).
 • Wij doen altijd een huisbezoek.
 • Wij plaatsen géén honden bij kinderen onder de 12 jaar.
 • We zoeken altijd naar de allerbeste match, in het belang van zowel de adoptanten als onze honden.
 • Voor het mogen adopteren van een HBM hond stellen we als eis dat je al eens eerder zelf een hond hebt opgevoed. Heb je nooit eerder een hond gehad? Helaas, dan kom je niet in aanmerking.
 • Al onze honden kunnen, mits juist geïntroduceerd en begeleid, probleemloos samenleven met katten en andere honden.
 • Nee, we weten niet wat voor ras het is, behalve ‘StrayDiVarious’. Meestal kennen we de ouders niet en niet zelden zijn er meerdere vaders van één nestje.
 • Nee, we weten niet hoe groot een pup wordt als hij/zij na ongeveer een jaar klaar is met groeien. Zeker met erg jonge pups is het heel lastig om een inschatting te maken, ook omdat ze vaak een groeiachterstand hebben. Zonder de ouder(s) te kennen is het echt een gok. Er kan zo maar giraf in de genen zitten.
 • Nee, onze honden zijn nog niet zindelijk. Ze kunnen dat ook niet leren als ze vrijwel de hele dag opgesloten zitten in een kennel. Maar de meeste honden zijn heel snel zindelijk te maken. Mits jij het goed uitlegt.
 • Nee, we weten niet of de hond van jouw dromen het niet erg vindt om alleen gelaten te worden. Maar alles is te leren. Bij de één gaat het snel, bij de ander traag.
 • Ja hoor, alle honden kunnen prima los lopen. Maar of ze direct terugkomen als je ze roept, ligt voor een heel groot deel aan jou en niet aan de hond. Natuurlijk moet je dit eerst aanleren.
  Als er ‘jachtinstinct’ in zit zullen we dat altijd aangeven.
 • Het is niet zo dat je beter een pup kan nemen ‘omdat je die alles nog kan leren’. Een oudere hond kan dat net zo goed; zelfs nog beter, vaak. Die is zijn wilde haren kwijt en heeft zelfvertrouwen. Honden vanaf een jaar zijn vaak rustiger in huis dan een pup of een puberende jonge hond. Een pup mag sowieso pas reizen als hij of zij 4 maanden oud is en dan is de eerste socialisatieperiode al voorbij.  
 • Het is niet zo dat je beter een reu kan nemen omdat / beter een teefje kan nemen omdat…. het geslacht maakt niet uit.
 • Onze honden kunnen alles leren en willen dat ook graag. Als jij het goed uitlegt en je geeft de hond een eerlijke kans, komt het goed. Maar vrijwel alle honden belanden in een volslagen nieuwe wereld en moeten zich leren aanpassen aan ons leven, aan onze wereld. En liefst ook nog snel.
  Vaak zijn honden angstig en vinden wij ze zielig. Dat zijn ze niet – ze hebben geen medelijden nodig, maar begeleiding. Van ons. Van jou. 
  We werken exclusief samen met Cas Snel, rehabilitatiedeskundige in Huizen. Ruim 25 jaar ervaring! Hij verzorgt tegen een zeer aantrekkelijk tarief een Goede Start consult bij je thuis.
 • –> Bij alle adopties stellen wij dit consult, bij de adoptant thuis, verplicht! Daarna mag je nog 3 maanden lang gebruik maken van zijn diensten, zo vaak als nodig, via appjes en telefonische ondersteuning. Je stuurt Cas filmpjes, die hij voorziet van tips en tricks en terugstuurt.
  Begeleiding één op één, dus. Maatwerk. Daar heb je een hondenleven lang plezier van, want het voorkomt problemen.
  Bijkomend voordeel: je hoeft niet meer verplicht op cursus bij een hondenschool!
  We vertellen je er graag meer over. Contact opnemen met Cas Snel kan ook, via zijn website www.cassnelrehabilitatie.nl
 • Aangezien wij in België geen netwerk hebben voor huisbezoeken, plaatsingen, goede start consulten en nazorg plaatsen wij alleen honden in Nederland, om zo de kwaliteit van onze dienstverlening te kunnen waarborgen. 
 • HBM: steriliseren, voeren, medische hulp aan straathonden…en op kleine schaal adopties.

===>  Bekijk op Facebook al onze honden. Het fotoalbum is altijd actueel. Link:  
      https://www.facebook.com/media/set/?vanity=adoptieshondenbrokkenmakers&set=a.1416903465101492

 • De adoptiefee bedraagt met ingang van 1 mei 2022 een vast bedrag ad 395 euro all-in.
  Waarom is dit hoger dan bij andere stichtingen? Omdat je er veel meer voor krijgt.
  Deze adoptiefee van 395 euro is inclusief goed passend Ferplast veiligheidstuig met dubbele buikband t.w.v. € 50 en een waterdichte GPS tracker t.w.v. € 50.
 • De adoptant laat de hond zelf registreren op zijn/haar naam, conform wet- en regelgeving. (chipregistratie).
jos-joep
tatum
iodolo
Kara-rozen
Rollo
daisy