Doelstellingen

Steriliseren, voeren en medische hulp aan straathonden.

Stichting HondenBrokkenMakers (HBM) zet zich specifiek in voor verlaten, ongewenste, gedumpte, gewond geraakte en mishandelde honden in Roemenië.

De meest effectieve manier om te helpen is steriliseren. De meeste pups sterven na korte tijd op een ellendige manier en ook de moederhond heeft het ontzettend zwaar. Door sterilisatie van straathonden en honden die een eigenaar hebben, maar evengoed meestal op straat lopen, wordt het probleem beheersbaar en wordt onnoemelijk veel dierenleed voorkomen.

Ons tweede doel is het geven van voer aan straathonden die het anders niet zouden redden. Ze zijn er door toedoen van de mens, ze hebben er niet om gevraagd om geboren te worden. Een lege maag doet pijn, nog los van hun algemene gezondheid en weerstand. Hongerige honden kunnen bovendien een gevaar vormen voor mens en dier. Door het geven van voer wordt het ook makkelijker om ze te vangen voor sterilisatie. 

Onze derde activiteit is het bieden van medische hulp aan kwetsbare, zwangere, zieke of gewonde honden waar niemand naar omkijkt. Deze zorg omvat operaties, maar ook wormkuren, teken- en vlooienbehandelingen en entingen.

Soms ontkom je er niet aan: adoptie. Zeker geen hoofddoel van onze stichting, omdat het geen oplossing is voor het gigantische probleem. In Roemenië leven naar schatting 3 miljoen honden op straat.
Maar we komen honden tegen die je na behandeling echt niet op straat terug kan zetten. In dat geval zoeken wij, mits zij goed te socialiseren zijn, een passende familie in Nederland via een zorgvuldige adoptieprocedure. Deze omvat een huisbezoek vooraf, bedenktijd, een verplicht (betaald) Goede Start consult van de hondengedragsdeskundige waar HBM mee samenwerkt en een jaar één op één professionele  nazorg. Groot voordeel is dat wij alle honden persoonlijk kennen en daardoor een goede match kunnen maken, met een eerlijke voorlichting. Alle werkzaamheden worden door vrijwilligers van stichting HondenBrokkenMakers gedaan; zij ontvangen hiervoor geen enkele vergoeding. 

IMG-9476
IMG-9491
IMG-9465