Helpen als vrijwilliger

Monique-Oekie
Jacqueline-Orion
IMG-9475
marinda (2)

Wil jij je inzetten als vrijwilliger voor HondenBrokkenMakers?
Dat kan! Je bent van harte welkom.

* IN NEDERLAND *
FOSTERS – In Nederland hebben we altijd behoefte aan ervaren mensen die onze honden tijdelijk willen opvangen en begeleiden. Zie daarvoor onze  pagina Fosters.

DONATIES OPHALEN – Ook worden er regelmatig zaken als reiskennels gedoneerd, die moeten worden opgehaald en worden opgeslagen. Hulp, liefst in bezit van een (grotere) auto of aanhanger, is welkom!

HUISBEZOEKERS  – Voor we een hond laten adopteren wordt er altijd een huisbezoek gedaan. Wil jij huisbezoeker worden en heb je misschien zelfs al ervaring? Laat het ons weten, dan bekijken we samen of die rol jou op het lijf is geschreven. Je wordt door ons zorgvuldig ingewerkt.

* IN ROEMENIË * 
Ook op onze farm In Roemenië kunnen we altijd hulp gebruiken. Daar gaat het zeker niet alleen om poep scheppen of voeren, maar vooral om knuffelen, borstelen, spelen: alles wat onze honden sociaal maakt. Aandacht is zó belangrijk. Dus als je gezond bent, maar niet in staat om zwaar fysiek werk te doen, kun je je nog steeds nuttig maken! Ook als je goede foto’s en filmpjes kunt maken, worden we heel blij van jou.  

HBM regelt de gehele reis, per vliegtuig (KLM) en bus (Kirvad). Je kunt, als er voldoende plaats is, in overleg zonder kosten logeren in het farmhuis. Er zijn goede bedden, een lekkere douche, voldoende handdoeken, linnengoed, dekens en dekbedden. De keuken is heel simpel, maar wel voorzien van koelkast, diepvriezer, koffieapparaat, waterkoker, elektrische kookplaten, tosti ijzer, magnetron en airfryer. Er is een wasmachine en een droger; je hebt dus geen koffer vol kleding nodig. Pizza’s laat je bezorgen voor 4 euro, recht uit de steenoven, of andere maaltijden. Er zit een goed restaurant op loopafstand. Mocht het farmhuis vol zijn, dan kun je op eigen kosten in een pension of hotel logeren. 
Je betaalt zelf je reiskosten en je eigen boodschappen/onkosten. De kosten van levensonderhoud zijn een stuk lager dan in Nederland. Een stokbrood kost 23 cent en als je luxe uit eten gaat, ben je klaar voor minder dan 10 euro.

De winters kunnen streng zijn; temperaturen van min 20 zijn mogelijk, maar een paar dagen later kan het zo maar 12 graden zijn en loop je in het zonnetje zonder jas te werken. ‘s Zomers kan het 35 graden worden. Omdat de farm in agrarisch gebied ligt, vlak bij zee, staat er altijd wel een briesje. In de zomer is het fijn om ‘s morgens vroeg aan de slag te gaan en in de middaghitte, net als de honden, rustig aan te doen.    

Op de terugweg kun je vaak honden meenemen, die een enkeltje geluk krijgen. Hun blije adoptanten of fosters staan je op te wachten op Schiphol. Een belevenis op zich. 

Wil je meer weten? Download onze vragenlijst hieronder, vul deze in en verstuur deze naar mailadres: ern@verveer.com. 

bolletje-1
foster-9b
IMG-1585
IMG-1583
jolanda
annemiek
IMG-1574
IMG-1582-2
vrijwilliger-1
vrijwilliger-2
suus
IMG-9777
IMG-9392
IMG-9411